BIOGRAFI

Lucas Stark är en flitigt turnerande vissångare och musiker sedan drygt 15 år. Han har turnerat i Sverige, Norden och Europa med en mängd olika program, ensam eller tillsammans med kollegor och musiker i många olika konstellationer. Egna tolkningar, en uppskattad scennärvaro och nyskapande arrangemang har gjort honom till en uppskattad akt på visfestivaler och konsertscener.

 

Under åren har han spelat för en bred och varierande publik. Från barnprogram för de allra minsta, konserter och spelningar för ungdomar och vuxna till spelningar för seniorer.

 

Han har bland annat belönats med Taubestipendiet av Astri och Evert Taubes vänner, Ulf-Peder Olrog-stipediet och Segerstipendiet, och blev 2009 invald på livstid som ledamot av den Svenska Visakademien.

 

Lucas gav 2007 ut det kritikerrosade albumet ”skillingtryck och andra otidsenligheter” och 2009 kom uppföljaren ”Stolt igenom havets böljor”. 2011 gav han ut albumet ”Strejk i paradiset” där han tolkar Joe Hill i egna och andras översättningar. 2015 släpptes den engelskspråkiga plattan”Strike in Paradise”. Förutom egna album har han också medverkat på en mängd olika samlings och hyllningsalbum. Han har genom åren medverkat live i Sveriges Radio P1, P2, P3 och P4 samt Sveriges Television och TV4.